Coronavirus

 

Kamperen met privé sanitair kunt u wel dé kampeertrend van 2021 noemen. Kampeerders kiezen juist dit jaar massaal voor privé sanitair wegens hygiëne en/of dat er op deze manier juist wel in vakantie mogelijk is. Stel dat campings verplicht sanitairgebouwen gesloten moeten houden, dan mag hoogstwaarschijnlijk het gedeelte met eigen sanitaire voorziengen wel open blijven. Dat verklaard de run op privé sanitair waarvan de eerste kleine campings begin januari al volgeboekt zijn. Toch lijkt het dat veel vakantiegangers de persconferentie dinsdag 19 januari afwachten zoals vorig jaar ook al het geval was. Mochten kampeervakanties tot de mogelijkheden behoren dan begint het boekingsseizoen massaal. Echter zou dit eerder rond april/mei zijn in plaats van normaal januari/februari vroegboekperiode. Wees er dus op tijd bij want het kan ineens heel erg hard gaan, zeker bij positieve covid berichten.

Hygienerichtlijnen en maatregelen
Uw dient aan de voorwaarden van de aangescherpte maatregelen van de rijksoverheid te voldoen op de camping, zodat deze niet worden gesloten door gemeenten wanneer de regels niet worden nageleefd.

Wij verwachten dat u zich houdt aan de RIVM richtlijnen. De belangrijkste regels nogmaals opgesomd:

  • Blijf thuis bij klachten (dus ook bij verkoudheid)!
  • 1,5m afstand houden, overal!
  • Denk aan uw eigen hygiëne én dat van anderen!
  • Geen samenscholing toegestaan, minimaal sociaal contact!

 


Privé sanitair blijft geopend in 2020
Campings en kampeerbedrijven in Nederland mogen onder strikte voorwaarden open blijven. Campings zijn verplicht maatregelen te nemen waardoor in 2020 de sanitaire voorzieningen zelfs gesloten waren, en daardoor was in veel gevallen de gehele camping niet geopend. Gelukkig zijn alle campings in 2021 weer geopend. In verschillende regio's en provincies waren alle recreatieparken tijdelijk gesloten. Veel campings met apart privé sanitair bleven geopend en boekbaar. Dit betekent dat kampeerplaatsen met eigen douche en toilet in de meeste gevallen open kunnen blijven tijdens een lockdown.

Op de eigen website van uw gekozen camping kunt u gelijk boeken. Wacht niet te lang, de kampeerplekken met privé sanitair of met eigen douche en toilet zijn erg gewild en worden daarom ook snel geboekt. Vanwege het Coronavirus zijn veel campings tot eind april/begin mei gesloten. Hoe het daarna verloopt is nog onbekend, maar mocht u zekerheid willen hebben dan vindt u hier voldoende campings waar dit wel mogelijk is! Wij wensen u alvast een fijne campingvakantie in eigen land!

Een groot overzicht van campings met een eigen sanitaire voorziening naast uw kampeerplek vindt u op deze website. Per regio kan de situatie dagelijks veranderen, daarom dient u de eigen website van de camping te bekijken. Bij iedere vermelde camping kunt u doorverwijzen na de eigen website van het betreffende bedrijf via de knop "Bezoek website".

 

corona camping